Tips, råd og fakta om egg

  • Har du noen gang kjøpt egg, og kokt dem, og i det du skal ta av skallet så sitter skallet innmari hardt og overflaten blir ruglete og eggehviten faller av/sitter fast i skallet?
    Slapp av, dette er ikke farlig. Det betyr bare at de eggene du kjøpte er veldig ferske.
  • Baker du mye?
    Da er det lurt å ha en liten skål med egg stående på kjøkkenbenken. Dette gjør at eggene har romtemperatur når du bruker dem, og mange har erfart et bedre bakeresultert med romtempererte egg!

  • Egg er en meget verdifull mat, fordi den har mye protein, som omdannes til aminosyrer i tarmen. Egg inneholder også et stort utvalg av umettede fettsyrer og vitaminene A, E, B, D. Egg er det eneste produktet menneskekroppen kan absorbere inntil 97-98% av. Imidlertid bør egget være skikkelig forberedt. Næringsverdien avhenger av maten hønene spiser og hvilket miljø hønene lever i .
Kjøpe egg hver dag, spise mange, kokte, stekte, krydret omelett eller eggerøre med bacon.
















Vil dere å lage noen nytt til lunsj eller middag? kan dere prøve å steke et egg inne i en kokt potet med skall.
En kokt potet deles i to, huler ut poteten, fyller inn litt kuttet ost og skinke
deretter et egg på toppen, så drysser vi salt og pepper,og
igjen ost og skinke. Stekes 15 min i ovnen på 180C.

Enkelt og greit :)