- Har du noen gang kjøpt egg, og kokt dem, og i det du skal ta av skallet så sitter skallet innmari hardt og overflaten blir ruglete og eggehviten faller av/sitter fast i skallet? Slapp av, dette er ikke farlig. Det betyr bare at de eggene du kjøpte er veldig ferske.
- Baker du mye? Da er det lurt å ha en liten skål med egg stående på kjøkkenbenken. Dette gjør at eggene har romtemperatur når du bruker dem, og mange har erfart et bedre bakeresultert med romtempererte egg!
- Egg er meget næringsrikl mat, fordi det har mye protein, som omdannes til aminosyrer i kroppen. Egg inneholder også et stort utvalg av umettede fettsyrer og vitaminene A, E, B, D. Egg er det eneste produktet menneskekroppen kan absorbere inntil 97-98% av. Imidlertid bør egget være skikkelig forberedt. Næringsverdien avhenger av maten hønene spiser og hvilket miljø hønene lever i .
BRUK gjerne egg hver dag, spis mange av dem som kokte, stekte, omelett eller eggerøre med bacon.
Vil dere lage noen nytt til lunsj eller middag? kan dere prøve å steke et egg inne i en kokt potet med skall.
En kokt potet deles i to, huler ut poteten, fyller inn litt kuttet ost og skinke
deretter et egg på toppen, så drysser vi salt og pepper,og
igjen ost og skinke. Stekes 15 min i ovnen på 180C.
Enkelt og greit :)